Őrző-védő

Őrző-védő

Az őrző-védő sport lényege, hogy kutyánkkal egy csapatként működve, őt erős ingerek között, erős ösztönállapotban is megtanuljuk irányítani. Ebben a sportban, kiemelten fontos, hogy csak megfelelő segédekkel, szakemberekkel dolgozzunk!

Alapvetően minden kutya-gazda párosnak ajánlható, természetesen figyelembe kell venni a fajta- és egyedsajátságokat, illetve a gazdi habitusát. Ezek ismeretében kell a célokat kitűzni.

Mai rohanó világunkban nagyon nehéz kutyánkat megfelelő ösztönkiéléshez juttatni, és nekünk, gazdáknak pedig megfelelő alkalmat teremteni szaksegítséggel arra, hogy kutyánkat extrém körülmények között is irányítani, segíteni tudjuk. Egy jól képzett kutyával lényegesen könnyebb az együttélés.

Nem szabad elfelejteni, hogy az összes kutyás sport között ebben az ágazatban jelenik meg leginkább egyidejűleg az ösztön, és a gazda valós irányítói szerepe.

Az őrző-védő foglalkozások rendszeresen a klub keretein belül kerülnek megrendezésre, azonban igény szerint egyedi foglalkozásokat is tartunk.